#15 Den beste lykkepillen som finnes

Hei igjen! I det siste har det skjedd mye! Brønnen vi nylig bora i Kikuyuni har masse vann og jeg tror det kan rekke til nesten 10 000 mennesker! Ingen av dem har hatt tilgjengelig eller rent vann fra før og siden det er så tørt har de måtte gå mange kilometer for å finne vann. Framover skal vi legge masse rør.

Her er brønnen i Kikujuni landsby, den har masse rent vann!

I drivhusene vokser det allerede godt, her er tomatplanter.

Her hjemme i Norge er studentaksjonen godt i gang rundt om i landet. Venninna mi, Helena, i Bergen er en fantastisk jente, hun fikk full applaus da hun gikk rundt på forelesningene og hadde en kort apell for barna i Somalia. Hun oppfordret folk til å sende sms med kodeordet MAT til 2090. Hun har også fått med seg mange andre studenter som går med bøsser og oppfordrer medelever til å gi. Det er helt strålende! Og pengene kommer inn. Vi er på ca. 1,1 millioner nå!

Her i Oslo er det en gjeng på BI som har tatt skikkelig tak. Flere studentorganisasjoner har gått sammen og er nå godt i gang, i helgen var de og trykket t-skjorter på Høyskolen i Oslo.

Jeg har holdt på med litt av hvert den siste tiden. Blant annet har jeg vært på Hedmarktoppen folkehøyskole på Hamar og fortalt dem om hva som har skjedd de siste årene. Ungdommene der var veldig engasjerte og vi avtalte at de får ansvaret for å starte et nytt barnesenter i Kenya. De er allerede godt i gang med å planlegge eventer og innsamlingsaksjoner. De har fordelt ansvarsoppgaver og i går kunne de fortelle at første tiltak er å sette opp kasser hvor folk kan putte tomme flasker, så panter de og setter pengene inn på en egen konto – smart og superenkelt! Kanskje du kan få skolen eller arbeidsplassen din til å gjøre det samme? Her er komiteen som har ansvaret for neste barnesenter:

Jeg har så utrolig tro på at alle kan gjøre noe for å bety en forskjell for andre. Ingen er bedre stilt til det enn vi som bor her i Norge. Selv om vi er garantert mat på bordet resten av livet, ligger bruken av lykkepiller i Norge på verdenstoppen.

Det handler ikke bare om å gi litt penger i ny og ne, men også å fysisk gjøre noe for at folk der ute som ikke er så heldige som oss skal få det bedre. Jeg tror det er den beste lykkepillen som finnes. Min lille nabo på syv år er et fantastisk eksempel på det.  Her om dagen sto hun og kusina på torget i Drøbak og solgte brukte leker og klær, selv om det regna klarte de å få inn 1550 kroner!

Her er barna som selger leker

Jeg har også holdt en del foredrag for folk fra norsk næringsliv, det jeg snakker om skiller seg fra hva alle de smarte toppfolka kommer med, men folk blir veldig inspirert og ser at det er mulig å gjøre en forskjell. Tusen takk for alle knalle tilbakemeldinger! Det er veldig oppmuntrende.

Skriv mailen inn i høyre spalte om du vil være med på eventyret videre!

Reklamer

Om annelouisehubert.com

22 years old girl, student, designer. Founder of Aid in Action and MOREMBO.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Ett svar til #15 Den beste lykkepillen som finnes

  1. Ja dette vil jeg gjerne lese mer om,det er helt fantastisk :))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s